Lite historia över klubben

Hösten 1978 bildade några entusiaster föreningen Kungälvs Modellbyggare. En förening bestående av modellflygare, modellbilbyggare och modellbyggare i övrigt. Några av dem hade under tiden innan varit ute vid ICA och flugit utan att träffa på varandra. En av dem hade vid den tiden en liten hobbyaffär i Kungälv och där lärde de känna varandra och beslöt att bilda en förening för sin hobby.

 Under de första pionjäråren anlades ett flygfält och en bilbana påbörjades ute vid ICA. Det schaktades jord och spräcktes sten. Endast enkla redskap användes. Det enda motoriserade hjälpmedlet var en inlånad Cobra för att borra kilhål i alla stenarna.

 Den första flygdagen ordnades någon gång under de första åren av 80-talet eftersom kommunen ville att föreningarna visade upp sin verksamhet.

 Efter några års verksamhet var endast modellflygarna kvar i föreningen så det beslöts att namnet skulle ändras till Kongelfs Modellflygklubb.

 I början av 90-talet ansågs det att fältet vid ICA hade blivit för trångt och ett större område behövdes. Sedan dess har det sökts med ljus och lykta efter ett större modellflygfält. Men vi är fortfarande kvar.

 Nu har vi en nyrenoverad bod och ett, om något kringbyggt, fält som i övrigt fungerar bra. Som det ser ut just nu angående alternativ kommer vi att vara kvar under överskådlig framtid.

Trots närheten till industrier inpå knutarna så är det också en fördel, då vi kan flyga dygnet runt och har i övrigt inga restriktioner

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)